Начало Здравни проблеми Кървене на венците

Кървене на венците

1. Какво представлява кървенето на венците?

Според проучване, проведено в България върху пациенти на възраст между 30 и 60 години, е установено, че от кървене на венците се оплакват общо 51 % от изследваните. От тях от редовно кървене на венците се оплакват 16 %. Тези данни превръщат темата за кървенето на венците в много сериозен проблем.

Кървенето на венците е един от най-често срещаните дентални проблеми. То може да бъде спонтанно или провокирано. Кървенето от венците винаги е индикация за наличието на някакъв проблем, който варира от грешки в поддържането на оралната хигиена до сериозни заболявания.

Кървенето на венците се среща по-често при възрастни. Докато при децата то е по-скоро резултат от нараняване при неправилното четкане на зъбите, кървенето на венците при възрастните често се свързва с някакво заболяване. Жените имат по-голяма склонност към кървене от венците, отколкото мъжете.

Смята се, че кървенето на венците се засилва през пролетта, защото след дългите зимни месеци организма се изтощава и намалява имунитета на човек.

В много случаи кървенето на венците е съпроводено с други симптоми като постоянен лош дъх, подути, възпалени и зачервени венци, болка в устната кухина.

Какви са причините за кървенето на венците?

Какви са причините за кървенето на венците? Причините за кървенето на венците варират от грешки в поддържането на оралната хигиена до сериозни заболявания.

Кървенето от венците се среща като симптом най-често при заболяванията гингивит и пародонтит. Кървенето на венците може да бъде и признак и за сериозни състояния и заболявания, като левкемия, недостиг на витамин С, дефицит на витамин К, хеморагични заболявания. Причина за кървене от венците може да

Прочети повече ›
2.

Кървенето на венците и хормоните

Влияят ли хормоните на здравословното състояние на венците?

Някои жени смятат, че имат проблеми с венците по време на пубертета, менструацията, бременността и менопаузата. Повишаването на нивото на хормоните по време на пубертета може да увеличи притока на кръв към венците, което ги прави червени, подути и с повишена чувствителност. За жени с менструален ги

Прочети повече ›
3.

Кървене на венците по време на бременност

Често срещано оплакване ли е кървенето на венците по време на бременност. Как да се справим с кървенето на венците по време на бременност?

Зачервени и подути венци, кървящи при четкане венци са често срещано оплакване по време на бременност. Около половината от бъдещите майки имат тези симптоми - състояние, познато като гингивит по време на бременност (pregnancy gingivitis). По време на бременност венците са по-податливи на възпаление

Прочети повече ›
4.

Как да спрем кървенето на венците?

Как да спрем кървенето на венците? Как подобряването на личната устна хигиена ни помага да спрем кървенето от венците?

Кървенето от венците може да се окаже лесно разрешим проблем. Понякога само подобряването на личната ни орална хигиена е достатъчно да се справим с този проблем. Трябва да четкате зъбите си два пъти на ден и да използвате конци за зъби. Уверете се, че изцяло сте премахнали плаката от зъбите си, особ

Прочети повече ›
5.

Как да спрем кървенето на венците у дома?

Как да се справим с кървенето на венците вкъщи? Какви домашни средства можем да използваме? Как да променим навиците си?

Кървенето на венците е много често срещано състояние и много хора страдат от това. То причинява неприятно усещане и неестетичен външен вид. За съжаление, това е също един от първите признаци на заболяване на венците.Най-добрият съвет е да се прегледате при Вашия стоматолог, който ще диагностицира пр

Прочети повече ›
6.
Страници: 12345678910
4.6, 31 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ Кървене на венците